Tisztelt Sporttársak!

Vízi János


A postagalambsportban is mindég nagy öröm, ha egy trénernek jól teljesítenek a sportolói. Én is így éreztem amikor a fiatal galambjaim hétről-hétre jó helyezésekkel megnyerték a számukra kiírt tagszövetségi bajnokságot.

Főversenyeken 2014-ben a csapatépítést tűztem ki célul. Sokkal jobban érdekelt a biztonság, egészség higiénia, mint az eredményesség, hiszen ha mindez megvan jön a siker is. Ennek része volt a fiatalok betanítása, betréningezése, amely több irányból növekvő távolságokból történt.

SIKERÜLT:
2013-ban az állományom nagymértékben átalakult. Elhatároztam, hogy országosan több éve jól versenyző tenyésztőket keresek fel galambvásárlás és tapasztalatszerzés céljából. A választás ERDÉLYI GYULÁRA, és a balatonkenesei TÓTH IMRÉRE esett, valamint kaptam galambokat BÁRDOS ISTVÁNTÓL is. A fogadtatás baráti volt és mindjárt galambokkal tértem haza. Ezen galambok keresztezéséből született egyedek jó eredményét egy évesen nyolc champion igazolja. TÓTH IMRÉTŐL érkezett még 11 fiatal is, amelyek közös elhatározásunk alapján végig repülték a versenyprogramokat egy évesen is 600km-ig. Nagy meglepetésünkre 6 champion az eredmény. Ők a jövő reménységei. Kezdetektől 2010-től totál özvegységi módszerrel versenyzem, hiszen a tojok is nagyon jól repülnek. Fő szempontnak az egészség megőrzését tartom. Sajnos még ma is sok az olyan dúc ahol a minimális kezelések is elmaradnak, ezért nagy a fertőzésveszély a szállító járműben. Versenyzőim hétről-hétre kezelést kapnak a VÉTEK JÁNOS által forgalmazott Giantel termékekből.

Az Aranyhomok 30-as tagszövetségben nagy megelégedésünkre történik minden. Lehetne nagyobb a taglétszám így növekedne a versenyző galambok száma is, ami maga után vonná az országos eredmények javulását. Végezetül gratulálok a bajnokoknak, és jó egészséget kívánok sporttársaknak, és galambjaiknak egyaránt.

Tisztelettel: Vízi János