HOLLANDIA HÉTSZERES NEMZETI BAJNOKA

Peter und Zus Gijbels


1. National Rayon 9006 galambbal szemben
Peter Gijbels és a felesége idén (2007) újra megnyerték az 1. Nemzeti Orleans fiatal díjat, „Miss Lieke”-vel (az unokája után nevezték el Lieke-nek) NL 07-3750367, 9006 galamb ellenében.
Apja egy tiszta Klak galamb, 2004-ben 1. Argenton „526” győztes. Az anya a „243”-as és újfent „Goldene Klak” unoka.
Peter 65 éves, korábban képviselőként tevékenykedett. Feleségével, Zussal Reuselben él, a Maria úton.
A 7. Nemzeti bajnokságuk volt ez, mióta galambokat tartanak.
Galambjaik többsége eredeti Klak galambokból
tenyésztett példány.
Peter mindig Karácsonykor párosít, s akkoriban, „Miss Lieke” idejében is így tett. Amint a fiatalok 23 naposak, mindannyian a fiatalok dúcába kerülnek és „a leghosszabb nap” után még 4 héten keresztül sötétben ülnek. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok az első két úton (június közepe) még sötétben ülnek. Ez a metódus minden nap este 18.00 órakor indul és a következő reggel 8.00-ig tart.
Minden héten a fiatalokat kétszer tréningezi kb. a dúctól 15 km-es távolságban. A fiatal galambjait nem választja nemenként külön, azok együtt ülnek.
Az útra készítés során minden alkalommal fészkelési lehetőséget biztosít, fészektálakat tesz a dúcba a költéshez, hogy a galambjait motiválja.
„Miss Lieke” nem tett előkészületeket, hogy hímet keressen. Korábban három díjat repült, Orleans-i Nemzeti 1. díja gyönyörű volt.
A galamb egészségi állapota és formája csodálatos volt, és még mindig megvan minden tolla.
A galambjai többnyire eredeti van Limptde Klak-ok, néhány galamb a Borgmans testvérektől származik, egy egy madara Van Hove Uiterhoeve és Peter Hospel galamb.
Minden galambbal tenyésztenek. Az ellátás pontos: a galambok mindig Mariman takarmányt kapnak. Etetett keverékeik szezonfüggők.
Glambjaik egészségének megőrzéséhez Giantel készítményeket használnak. A fiatalok az első héten Ornistop - DS-t kapnak megelőző céllal az ivóvízbe. Amennyiben egy galamb nincs rendben, az első napon kettő, a második napon egy Ornistop tablettát kap.
A második héten felváltva Cocci – Tricho és Cocci – mixet kapnak az ivóvízbe. A versenyszezont követően galambjaik Worm – Stop kúrát kapnak férgek ellen, és évente felváltva Salmo – stop és Paraty – stop kúrát, megelőzésképpen.
Galambjaikat minden évben Paramyxo vírus elleni is oltásban részesítik.

 

Peter & Zus Gijbels
Marianlaan 45.
5541 CB-Reusel
Holland