Henk van Limp-de Prut

Henk van Limp-de Prut


A reuseli van Limpt- de Prut dúc eredeti Janssen testvérektől (Arendonk) származó és a reuseli van Limpt –de Klak dúcból származó galambokból épült fel.
Hosszútávra eredeti Zelderen (Aarden) és Kuyper, valamint Jan Hermans és Wilfried Stiel galambokat hoztak.
Ez a Limpt-de Prut dúc 1971 óta már több mint 30 éve „Első Általános Bajnok” Reuselben. Ezekez az eredményeket olyan dúcokkal szemben érik el, mint Jos van Limpt-de Klak, Borgmans testvérek, Heesters Gijbels és így tovább…. Kelet Brabantban is, a Holland Nemzeti és Déli FZN clubjában (Fondclub Zuid Nederland und National) évek óta sok első díjat és bajnokságot nyert.
A Limpt-de Prut dúc kezdeteiről :
Az apa, Jan van Limpt-de Prut 1902.december 24-én született. A falujában, Reuselben sok ember élt van Limpt névvel. A faluban az azonos névre hallgató emberek kaptak a nevükhöz egy újabbat, hogy meg tudják magukat egymástól különböztetni.
Így kapta Jan, az apa a: de Prut szót a nevéhez. A gyermekei természetesen „örökölték” ezt a nevet. Így örökölte unokaöccse a de Klak nevet. Jan Anna asszonyt (Jos van Limpt-de Klak feleségének egyik unokahúgát) vette feleségül és 8 gyermekük született. Jannak már 12 éves korában voltak galambjai.
Gyerekei „galambok közt nőttek fel”. 1979-ban, halála után fiai, Wim, Mart és Henk vitték  röptettek tovább a van  Limpt- de Prut név alatt.
Nővérük, Elly Swa Vleugels-szel házasodott össze és Herentalsban, Belgiumban él és nagyon ismert mester Belgiumban is a Limpt- de Prut galambokkal.
A 60-as években Jan van Limpt-de Prut vásárolt galambokat Nant Elsen  barátjától, Arandonkból . Neki eredeti Janssen Testvérektől származó galambjai voltak. Szintén Jannsen galambokat hozott „Bol de Bruyn” Reuselban élő barátjától, aki ugyancsak eredeti Janssen galambokkal rendelkezett.
A Limpt-de Prut dúcb két galambja, a „Bol”67-773553 hím és a „Nant” 67-734484 tojó valódi szuperpár volt!!
Ez a pár olyan sok jó galambot adott, hogy a van Limpt-de Prut dúcot világhírűvé tették!!!
Ennek a pár galambnak az örökítő ereje még ma is fellelhető a van Limpt-de Prut galambokban.
Természetesen az utóbbi években sok eredeti galamb került behozatalra barátaitól, a Janssen testvérektől, Arendonkból.
A legjobban örökítő galambok a Limpt-de Prut dúcban mégis a Jonge Merckx és Geelogerből származnak.
A galambjai világszerte bajnokokat adtak. Így van ez Európában, Japánban, Taiwanban, Amerikában, az Arab-Emírségekben, és így tovább….
Galambjai, és a tőle kikerült galambok eredményei az egész világon rendkívül ismertté tették a van Limpt-de Prut nevet, újabb és újabb galambtenyésztőket segítve jobbnál jobb eredményekhez.
Jan van Limpt fia, Henk galamb gyógyszerekkel és kondícionáló szerekkel, Giantel B. V. név alatt egy vállalkozásba kezdett.
A galambokról szerzett tapasztalata és világméretű ismertsége a galambtenyésztők körében nagyon fontos volt vállalkozása, a Giantel B. V. népszerűsítésében.
Holland és más külföldi újságokban is publikált a galamb beteg-ségek-ről, ellátásukról és a kiegészítőkről.
Meggyőződése szerint a postagalambsportban legfontosabb tényező a galambok egészsége. A van Limpt-de Prut dúcban semmit sem bíznak a véletlenre.
A galambokat jól tréningezik és egész éven át a Henk által összeállított Giantel ellátási terv alapján kezelik a galambokat.
Giantel program szerinti ellátás:
Vedlési időben a galambok minden évben felváltva egy Paraty-stop vagy Salmo-Stop kúrát kapnak.
Vedlés után a galambok 2 napon át Worm-Stopot kapnak férgek ellen.
Egész évben minden héten felváltva 2 napon át Multivitamint és Vitamino-mixet kapnak.
Tavasszal, amikor a galambokat első alkalommal 3 hétre elpárosítják, egy Tricho 40 vagy Ttricho 10% kúrát kapnak trichomonadosis és hexymitiosis ellen.
Amikor 6-14 napos fiataljaik vannak, mindig Electrolyt solutiont adnak a galamboknak.
Röpszezonban minden 4 héten át a következő programot kapják:
1 hét: Cocci-Tricho vagy Tricho 40
2 hét: Ornistop-DS
3 hét Cocci-Stop
4 hét semmi
és így tovább…
Hazatéréskor mindig Electrolytot kapnak, és esténként, valamint a rákövetkező reggelen Transport-Mixet.
Egyedi kezelések alkalmával trichomonadosis ellen Cocci-Tricho tablettát, ornitózis ellen Ornistop-DS tablettát adnak.
Coli fertőzés esetén Coli-Stopot kell adni.

Familia van Limpt-de Prut
5541 RZ-Reusel
Kruisstraat-94
Holland