Méhpatika Forte 1l

Termékleírás

Alkalmazás:
A mézelő méhek etetésére készített cukorszörpbe, lepénybe vagy itatóvízbe 1%-os arányban kell elkeverni.
(Túladagolás nem lehetséges, mert az intenzív szag miatt a méhek nem fogadják el.) Egy átlagos termelőcsalád számára fél liter cukorszörpbe (lepénybe, ivóvízbe) 5 ml takarmány kiegészítőt tegyünk a mellékelt dugattyús adagolóval. 
Ezt 10 alkalommal ajánlott ismételni, az elhordástól függően naponta vagy más naponta. Így egy kúra családonként 50 ml Méhpatika mennyiséget jelent. Nagyon fontos, hogy egyenletesen legyen elkeverve a készítmény, ellenkező esetben romlik a hatásfoka. Lényeges, hogy a vivőanyag( szörp, lepény, víz) hőmérséklete ne haladja meg a 40 °C-ot (ez a kézmelegnél kissé melegebb hőmérséklet), mert a hatóanyagok esetleg bomolhatnak. 
Ezt a kúrát először az ún. serkentő etetéskor, másodszor pedig akácpergetés után (vagy a tünetek jelentkezésekor) javasolt elvégezni. A kúrák időtartama általában 20 nap (etetés minden másnap, tehát 10 alkalommal). Felhasználás előtt a készítményt jól fel kell rázni. Az 1000 ml termék elegendő 10 átlagosan termelő méhcsalád évi kétszeri kezeléséhez.
Figyelmeztetés:
A Varroa atka külső parazitás fertőzöttség elleni célzott gyógyszeres kezelését nem helyettesíti. A készítményt a használat előtt jól fel kell rázni. A használat után a kupakot gondosan vissza kell zárni. A kívánt hatás csak az ajánlott koncentráció és kezelési időtartam esetén érhető el. Tilos a 10°C alatti hőmérsékleten tárolni, mert a hatóanyag kicsapódása miatt csökken a hatékonysága. A MÉHPATIKA állatgyógyászati készítmény használata a Varroa atka külső parazitás fertőzöttség elleni célzott gyógyszeres kezelést nem helyettesíti.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Nem szükséges.

Tárolás:
Szobahőmérsékleten, száraz helyen.

Eltarthatóság:
Bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 3 év, felbontott csomagban 2 év.

Kiszerelés:
1000 ml
Gyártó: Herbária ZRT, 4060. Balmazújváros, Nádudvari út 56.

Forgalmazó: TolnAgro Kft, Szekszárd, Rákóczi Ferenc u. 146.

Engedély szám: 251/1/2011 MgSzH ÁTI (1l)

Ár 6 500 Ft

Egységár: 

6500 Ft/1000ml

Státusz: 

Készleten

Kategória: