Fypryst combo kutya 20-40kg 1 pipetta

Fypryst Combo 268 mg/ 241,2 mg rácsepegtető oldat nagytestű kutyák számára A.U.V.

Hatóanyagok: Fipronil,  S-metoprén.

Célállat fajok: 20-40 kg testtömegű kutya.

Jav.: Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére.

Bolhák (Ctenocephalides fajok) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 8 héten át biztosított.

Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) okozta fertőzések kezelésére. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.

Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.

Ellenjav.: Adatok hiányában a 20-40 kg-os kutyáknak szánt készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is! Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon. 

Mellékhat. :Túladagolása kerülendő. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

Adagolás és alkalmazási mód: 2,68 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre – ez megfelel a minimálisan ajánlott fipronil és (S)-metoprén adagnak. Biztonságossági vizsgálatok hiányában két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

Az alkalmazás módja:

Vegye ki a pipettát a csomagolásából. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.

Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.

Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

Forg.eng tul.: KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6. 8501 Novo mesto, Szlovénia. A szöveg felülvizsgálat dátuma: 2014. április 28.

Ár 1 915 Ft

Egységár: 

2550 Ft/pipetta

Státusz: 

Készleten

Kategória: